Set within an existing historical context, the new SBC Chapel is embedded as the spiritual centre of the College; the site of the original Christian Brothers chapel and residence.

The significance of its setting, adjacent the original educational building designed by Smith + Tracey in 1966, provided the opportunity to establish a building that symbolized and re-enforced the cultural pillars of the College – Community/ Stewardship/ Opportunity/ Excellence, as well as re-affirm the College’s identity and presence within its broader community.

Utilizing the sites unique terrain, provided the opportunity to significantly increase the size and scale of the entrance forecourt, emphasizing the space as a ceremonial gathering place as well as enabling a symbolic reference to the college’s indigenous heritage to be established.

Gallery